zaterdag 12 januari 2013

NijmegenEnergie

Vandaag een inspirerend artikel in De Gelderlander over de stroomvoorziening op Texel.

(neemt een abonnement op de Gelderlander, want anders zijn we dit soort prima informatievoorziening straks kwijt! En oh ja, beste Gelderlander, zet eens een knop "hier abonneren" op de homepage, zelfs via "zoeken" is het niet te vinden... nu moet het maar zo).

Het artikel gaat over TexelEnergie. Opgericht als cooperatief stroombedrijf met zonne-energie heeft men een marktaandeel van 25% (!) op Texel.
En kijk, want die Texelaren kunnen, dat kunnen wij Nijmegenaren natuurlijk ook (helaas niet sneller, want iedere keer als we over het nieuwe stationsplein moeten zijn we 15 minuten de weg kwijt :-)

Dat wordt dus NijmegenEnergie.

Wie schrijft er even een plan van aanpak? Tussen de tienduizenden studenten op de Uni en HAN, een NXP'er of gewoon een slimme inwoner is er natuurlijk vast wel een ondernemer te vinden :-)
En pas op, als het niet opschiet, dan doe ik het zelf wel ;-)

Bijkomend voordeel: kunnen we die kolenkoffiemolenenergiecentrale aan de Waal sluiten. Wordt het hier ook weer een stuk frisser.
En wat doen we dan met dat ding? Verkopen aan Hennie van der Most natuurlijk, van Wunderland Kalkar! Die maakt er een fraai doolhof van dat meteen concurreert met het maisdoolhof en het nieuwe wegendoolhof rond het station.

De grootste attractie wordt abseilen vanaf de schoorsteen naar Lent (sorry, Nijmegen-Noord, ik leer het nog wel ;-), dan kunnen we daar ook razendsnel naar toe.

Hopelijk vergeeft de Gelderlander me dat ik het artikel plaats. Als ruil heb ik hierboven een lans gebroken voor het nemen van een abonnement op deze solide krant.

Sander van Mersbergen: bedankt voor je artikel. Misschien komt er mede door jou wel een NijmegenEnergie :-)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten