vrijdag 4 januari 2013

Lunch bij het bakkerscafé in Nijmegen


Het je een uurtje om te lunchen en je wilt even de benen strekken? Ga dan naar naar Bakkerscafe Brood op de Plank. Vanaf het Centraal Station ben je er in zes minuten (500 meter lopen).

Doe je zó:
1. het station uit en ga naar rechts.
2. volg de flauw gebogen weg naar links, dat is de Arend Noorduijnstraat. Let op: afwisselend doen bussen, auto's en fietsen hun best om je overhoop te rijden :-(
3. steek de drukke weg over (dat is de Graafseweg). Direct na het oversteken rechtsaf, langs het viaduct, maar niet het viaduct op (dus)!
4. eerste links (vlak voor de nieuwe hoge flat). Rechts-rechts en je bent vlak in de buurt. Het zit onderin een appartementencomplex. Straat heet Castellastraat.

Hoe ze aan de naam komen? Je bent nu op het oude fabrieksterrein van "de Dobbelman", een zeepfabriek.
Naast Biotex was Castella één van hun producten. Ik woonde er vlak achter, en als er weer eens iets mis ging met de productie, dan dan lag er een dun laagje wit zeeppoeder in de achtertuin (kon toen nog zonder het een milieuramp te noemen ;-).

En wat heb je dan in het Bakkerscafe?
- prima broodjes;
- idem koffie.
- aardige bediening.
- lente-zomer-herfst een terrasje, opvallend rustig.
- en, jawel, WiFi!
- en je kunt en naturlijk ook gewoon je dagelijkse brood kopen. Ietse duurder maar lekkerder dan bij de ... (zelf in te vullen).

Prijs is redelijk en meestal vertrek je met een smile.
Doe ze de groeten!

Een plattegrondje:


1 opmerking:

  1. Nice Explanation.

    I like your way to describe.

    I wish to visit that restaurant and take lunch over there.

    At last night i went on sfeerhuys restaurant in Nijmegen. nice hotel one you take lunch over there. I guarantee you that you will take lunch many times.

    BeantwoordenVerwijderen