zaterdag 23 november 2013

Ellendige damwand en informatie.

In het bijgaande artikel (bron: de Gelderlander, 23 november 2013, katern Nijmegen en omgeving, Opinie, bladzijde 35, column T PLEIN) pleit Gelderlander-redacteur Rob Jaspers er voor om informatie te geven rond de bouw van een nieuwe damwand langs de Waal in Nijmegen.

Hij schrijft: "lang was de kade een werkplek, hier verdienden Nijmegenaren hun geld. Er lag een binnenhaven, er stonden torens, een molen. Hier verrees de eerste elektriciteitscentrale en een tramremise. Verderop was een papierfabriek te vinden. [...] Ik zag resten van een kademuur uit 1300 en een muur uit 1800".

Rob pleit voor het vertellen en tonen van het verhaal van de kade en pleit voor informatiedoeken met het verhaal over dat verleden. Daar kunnen we niet mee helpen.

Waar we (Leo en Arthur) wél mee kunnen helpen is met onze digitale gids TourToDo op de smartphone.
Daar kunnen we teksten, foto's video's, geluidsfragmenten en vragen mee tonen en via de smartphone laten zien én horen. En daarmee kunnen we een pracht van een informatiebron maken over de kade en de damwand.
Die informatie kunnen we dan ook nog doorsluizen naar Wikipedia, dan is het voor iedereen toegankelijk geworden en hebben we later een fraaie bron voor toekomstige geschiedenisschrijvers :-).

Rob sluit z'n column af met "P.S.: ik wil best helpen."
Dat willen wij ook (en net als Rob gratis).

Dus: wie helpt ons aan de teksten, foto's video's en geluidsfragmenten? Dan brengen wij die in de App in en heeft Nijmegen er een leuke informatiebron bij. Leuk voor ons als bewoners, maar ook voor toeristen.

@Rob: kun je ons helpen aan "informanten"? Of kun je ons zelf aan informatie helpen? 

Wat ons betreft verzamelen we informatie tot 29 november 2013, en brengen we eerste versie van de "damwand App" in het weekeinde van 30 november uit.

Heb je / heeft u nu al informatie? : dat kan dan naar "info @ tourtodo . com". De bron vermelden we er desgewenst bij.Geen opmerkingen:

Een reactie posten